Menu Sluiten

Ons team

Bedrijfstrainer.nl is een gespecialiseerd onderdeel van De Wilgenweard met gediplomeerde bedrijfstrainers.

We bieden trainingen voor bedrijven en teams, waarmee mensen letterlijk en figuurlijk in beweging worden gezet. De leden van het team worden op plezierige en soms confronterende maar veilige manier uitgedaagd. Daardoor komt het team in beweging en worden doelen bereikt.

De bedrijfstrainingen worden hoofdzakelijk verzorgd door onze bedrijfstrainers Tom Elink Schuurman en Timo Hiltjesdam.

Tom heeft inmiddels 18 jaar ervaring met het begeleiden van groepen en het ontwikkelen van teams. Sinds 12 jaar werkt hij als HBO gediplomeerd managementcoach, met een specialisatie in team coaching in de buitensport.

Tijden de coachingstrajecten met groepen maakt hij gebruik van diverse ontwikkelingstheorieën, zoals de Teamrollen theorie van Belbin, de Leercyclus van Kolb en Kernkwadranten. Hij heeft de bedrijfstrainingen bij De Wilgenweard zelf op poten gezet en doorontwikkeld en niet zo gek dus dat hij het ‘zijn kindje’ noemt.

Tom: “Mijn kracht ligt vooral in het in beweging brengen van het team en het naar de oppervlakte krijgen van het werkelijke groepsproces. In het begin zie je vaak dat individuen nog niet laten zien hoe ze zich werkelijk in het team bewegen.

Verder ben ik heel goed in het tot stand brengen van zelfinzicht binnen een team. Mijn visie is dat ieder team zich in positieve zin kan ontwikkelen tot een beter team. Door teambuildingsopdrachten en reflectie laat ik hen ervaren en inzien wat hun handelswijze, belemmeringen en ontwikkelpunten zijn.”

Image
Bedrijfstrainers Tom Elink Schuurman en Timo Hiltjesdam

Sinds 2018 versterkt Timo Hiltjesdam dit team als  gediplomeerd  bedrijfstrainer. Timo is afgestudeerd docent bewegingsonderwijs en al 7 jaar actief binnen De Wilgenweard als activiteitenbegeleider en interne opleider. Daarnaast verzorgt Timo de invulling en begeleiding van managementkampen voor verschillende hoge scholen en universiteiten.

In 2017 heeft Timo zijn opleiding als gediplomeerd teamtrainer gehaald.
Timo: "Mijn specialiteit is persoonlijk gedrag binnen een team te laten ervaren en zichtbaar te maken door de groepen letterlijk in beweging te zetten. Met als doel teams effectiever te laten samenwerken. Groepsdynamische processen analyseren en uitvinden hoe teams hier wat positiefs uit kunnen halen zie ik als mooie uitdaging.”

Door zijn diverse ervaring met veel verschillende doelgroepen in de buitensport (binnen en buitenland) kan Timo voor elke groepssamenstelling een leuke en leerzame training geven.

Het perfecte Team!

Deze 2 toptrainers vormen een perfecte team. Uit concrete praktijk voorbeelden koppelen ze op maat gesneden theorie en met bijpassende activiteiten creëren wij een effectieve training.

Doen en denken, theorie en praktijk. 1+1 wordt 3!