Ons team

Bedrijfstrainer.nl is een onderdeel van De Wilgenweard: een heel team enthousiaste trainers. Bedrijven een onvergetelijke dag of weekend bezorgen: dat is ons doel. Hen letterlijk en figuurlijk in beweging zetten, zodat ze lol hebben maar zichzelf ook uitdagen en op een andere manier leren kennen. Hiervoor zetten wij ons in met veel positieve zin, kennis, ervaring en humor.

Aan het hoofd van deze leuke club staan Herman en Marian. Zij staan op met de Wilgenweard en gaan er mee naar bed (en dromen er zelfs over). Ze lopen over van leuke ideeën, denken in mogelijkheden en kansen en hun enthousiasme is voor iedereen aanstekelijk. Bij de Wilgenweard werken daarnaast 10 vaste medewerkers. Samen goed voor bijna 100 dienstjaren, want als de Wilgenweard eenmaal in je bloed zit ga je er ook niet snel meer weg! Daarnaast hebben we een club van ongeveer 50 parttimers.

IMG_0426De bedrijfstrainingen worden hoofdzakelijk verzorgd door onze managementcoach Tom Elink Schuurman. Tom is al 18 jaar bezig met het begeleiden van groepen en het ontwikkelen van teams. Sinds 12 jaar werkt hij als HBO gediplomeerd managementcoach, met een specialisatie in team coaching in de buitensport.

Tijden de coachingstrajecten met groepen maakt hij gebruik van diverse ontwikkelingstheorieën, zoals de Teamrollen theorie van Belbin, de Leercyclus van Kolb en Kernkwadranten.

Hij heeft de bedrijfstrainingen bij De Wilgenweard zelf op poten gezet en doorontwikkeld en niet zo gek dus dat hij het ‘zijn kindje’ noemt. Tom: “Mijn kracht ligt vooral in het in beweging brengen van het team en het naar de oppervlakte krijgen van het werkelijke groepsproces. In het begin zie je vaak dat individuen nog niet laten zien hoe ze zich werkelijk in het team bewegen. Verder ben ik heel goed in het tot stand brengen van zelfinzicht binnen een team. Mijn visie is dat ieder team zich in positieve zin kan ontwikkelen tot een beter team. Door teambuildingsopdrachten en reflectie laat ik hen ervaren en inzien wat hun handelswijze, belemmeringen en ontwikkelpunten zijn.”

Vanaf begin 2017 wordt ons team versterkt door bedrijfscounselor Annemieke Kirch van Twente Counseling.

Annemiek heeft gewerkt in de uitzendbranche, het onderwijs en de farmaceutische industrie. Door deze brede werkervaring en haar opleiding als bedrijfscounselor heeft ze geleerd situaties snel te analyseren en hierop te anticiperen.

“Het heeft me altijd geïntrigeerd waarom mensen bepaalde dingen doen of juist niet en juist dit aspect maakte dat ik besloot weer te gaan studeren. Na het behalen van mijn diploma bedrijfscounseling was het een logische stap dat ik voor mezelf begon als Twente Counseling“. Mensen zijn zich vaak onvoldoende bewust van hun mogelijkheden en als counselor probeer ik het beste bij mensen naar boven te halen of ze in een moeilijke periode, zowel zakelijk als privé, weer op weg te helpen. Het is mijn passie om iemand te laten zien dat die ‘stip op de horizon’ vaak binnen handbereik is en dat ze deze zelf kunnen bereiken.

Sinds 2018 versterkt Timo Hiltjesdam dit team als  gediplomeerd  bedrijfstrainer. Timo is afgestudeerd docent bewegingsonderwijs en al 7 jaar actief binnen De Wilgenweard als activiteitenbegeleider en interne opleider. Daarnaast verzorgt Timo de invulling en begeleiding van managementkampen voor verschillende hoge scholen en universiteiten. In 2017 heeft Timo zijn opleiding als gediplomeerd teamtrainer gehaald.

Timo: “Mijn specialiteit is persoonlijk gedrag binnen een team te laten ervaren en zichtbaar te maken door de groepen letterlijk in beweging te zetten. Met als doel teams effectiever te laten samenwerken. Groepsdynamische processen analyseren en uitvinden hoe teams hier wat positiefs uit kunnen halen zie ik als mooie uitdaging.”

Door zijn diverse ervaring met veel verschillende doelgroepen in de buitensport (binnen en buitenland) kan Timo voor elke groepssamenstelling een leuke en leerzame training geven.

Het perfecte Team!
Deze 3 toptrainers vormen een perfecte team. Uit concrete praktijk voorbeelden koppelen ze op maat gesneden theorie en met bijpassende activiteiten creëren wij een effectieve training.
Doen en denken, theorie en praktijk. 1+1 wordt 3!